Dieta bardzo słaba Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
Aby redukcja przyniosła zadowalające nas rezultaty niezbędna jest odpowiednia dieta, uwzględniająca deficyt kaloryczny na poziomie 15-20% dziennego zapotrzebowania, a także odpowiednio ukierunkowany trening, jak również suplementacja. Przyjmuje się, iż optymalnym oraz zdrowym tempem redukcji tkanki tłuszczowej jest ubytek ok. 500-700g masy ciała w [...]
[...] w sezonie upraw. Co dokładniej możemy znaleźć w jagodach goji? Dlatego też o dokładnej zawartości witamin oraz minerałów jest wiele spekulacji. Mówi się, iż posiadają (różne źródła, podają różne ilości): sporo witaminy C, która między innymi usprawnia nasz układ odpornościowy witaminę A, dzięki której między innymi dobrze widzimy witaminę E, [...]
[...] Również ciekawe przepisy znajdziemy w dziale kuchnia serwisu potreningu.pl. Zapraszamy do nich tutaj: http://potreningu.pl/kitchen/list Aby mieść świadomość tego, jakie źródła składników odżywczych łączyć ze sobą i tworzyć w ten sposób własne przepisy, zapraszam do zapoznania się zalecanymi ich źródłami: 1. Źródła białka: [...]
Witam , zawsze możesz spróbować ulozyc sama Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
[...] nie znajdą raczej miejsca w diecie podczas sezonu startowego, są bardzo ciekawym urozmaiceniem poza sezonem. Nie tylko ryżem człowiek żyje, a wzbogacenie diety o inne źródła węglowodanów może mieć pozytywny wpływ zarówno na nasze samopoczucie, jak i również na naszą sylwetkę. Chociaż nie jestem zwolennikiem IIFYM, zjedzenie raz na jakiś [...]
Większości osób, gdy wspomni się o diecie czy ćwiczeniach, pierwsze co przychodzi na myśl, to odchudzanie. Jednak dieta i treningi są związane nie tylko procesem redukcji, ale również budowania i utrzymanie masy mięśniowej, które wbrew pozorom, mogą być dużo trudniejsze niż odchudzanie. Podsumowanie Aby zbudować ładną sylwetkę, warto mądrze [...]
Dość często w dziale suplementacji pojawiają się tematy odnośnie suplementacji sprintera. Osoby szukające pomocy otrzymują odpowiedzi, które sugerują, aby wykorzystywać podstawowe elementy suplementacji kulturysty, jakim są kreatyna czy beta-alanina. Odpowiedzi te oczywiście nie są błędne, jednak warto opisać, co mają na celu ww. produkty i jakie [...]
[...] diety jeszcze nie wrzucałeś. Do tego dojdziemy. Zacznij redukcję od 2600kcal. Podziel to na 2g białka, 1g tłuszczów i reszta kalorii z węglowodanów. Tutaj masz zalecane źródła z jakich należy komponować posiłki: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html [...]
[...] redukcji, gdy jemy mniej, a chcemy się najeść. To z czym można lub należy jeść ziemniaki, wynika z zasad diety zbilansowanej. Aby wiedzieć, z czym łączyć ziemniaki, czyli źródła węglowodanów, warto poznać podstawy. Ziemniaki warto łączyć ze źródłami białka i tłuszczu. Będą to np. mięsa, ryby, jaja, nabiał. Warto poczytać więcej na ten temat i [...]
spozywam tyle bialka ze wzgledu na saa. rowniez majac pow 500g wegli w diecie robi sie taki problem, o czym doskonale wiesz, ze gdybym zszedl do 2g na kgmc to wtedy niewiele bialka zwierzecego bede mogl dostarczyc, bo zrodla wegli mi go pochlona. stad aktualnie lece 240g dziennie przy wadze 83kg.
[...] to kolejno: 1. Wyliczenie zapotrzebowania kalorycznego 2. Podział kalorii na składniki odżywcze. 3. Ustalenie pasującej nam ilości posiłków. 4. Podział posiłków na zalecane źródła makroskładników. 5. Kontrolowanie efektów diety i treningów. Aby wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, warto zrobić to na podstawie złożonego wzoru: [...]
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, postaram się trochę bardziej zmieniać źródła białka, dzisiaj dość podobnie, ponieważ wczoraj ugotowałem 100g makaronu, więc musiałem go dokończyć. Ostatniego posiłku nie chce zbytnio modyfikować jeśli nie jest to konieczne. /SFD/2017/11/16/e513fcf6d4544b49aa1a49755898fdab.jpg Zmieniony przez - ppoe789 w dniu [...]
Każdy, kto trenuje już od pewnego czasu na siłowni, interesuje się tematyką diety czy fitness doskonale wie, że aby budować mięśnie, konieczna jest odpowiednia podaż białka, bodziec w postaci treningu, dobrze zbilansowana dieta oraz odpowiednia regeneracja. Niestety wraz z dodatnim bilansem kalorycznym, koniecznym do budowania mięśni, przybywa nam [...]
Jedno wyjście to zabrać źródła białka ( wpc itp ) , źródła węglowodanów "suche" typu skrobia, kleik ryżowy, płatki - co tylko zalejesz wodą i jest ok a na podbicie tłuszczy orzechy czy oleje. Pozdrawiam Dokladnie,ze zrodel bialka twarog,serek wiejski,jak sklep jakis niedaleko to mozns kupic czesci kurczaka wedzone
Jedno wyjście to zabrać źródła białka ( wpc itp ) , źródła węglowodanów "suche" typu skrobia, kleik ryżowy, płatki - co tylko zalejesz wodą i jest ok a na podbicie tłuszczy orzechy czy oleje. Pozdrawiam
Każdy, kto chce zmienić swój styl życia, w tym i sylwetkę powinien wiedzieć o tym, co należy jeść jako podstawowe źródła składników odżywczych. Wśród nich wyróżnić należy źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Kolejno zalecane źródła znaleźć możemy w tematach: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html [...]
[...] brać pod uwagę odnośnie do tego, co warto jeść a czego nie. Bez wątpienia nie jest to kolor skóry, oczu, włosów, czy grupa krwi. Warto zwrócić uwagę na najlepszej jakości źródła makroskładników: - białka: http://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html - tłuszcze: [...]
[...] brać pod uwagę odnośnie do tego, co warto jeść a czego nie. Bez wątpienia nie jest to kolor skóry, oczu, włosów, czy grupa krwi. Warto zwrócić uwagę na najlepszej jakości źródła makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
[...] i zdrowia. Warto jednak wiedzieć, co powinno znaleźć się w takiej diecie. Niestety nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Podstawą diety zbilansowanej powinny być odpowiednie źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Im mniejsze przetworzenie produktu, tym lepsza jest jego jakość. Warto więc zwracać na to uwagę. Do zalecanych źródeł składników [...]